Oopa! Vse za varno igro

Reigrišče

Igra je sestavni del otroštva. Naloga staršev in varuhov je pomoč med igro ter omogočanje pravic otrok do izražanja, naloga tistih, ki omogočajo igro pa je, da otrokom zagotovijo čim večjo zaščito zdravja in varnosti pri igri. Prav slednji, lokalne in stanovanjske skupnosti, šole, vrtci, oblikovalci okolja in druge osebe, ki so vključene v oblikovanje prostora za igro in rekreacijo, pa pogosto nimajo zadosti znanja o tem, kaj je treba upoštevati pri načrtovanju in vzdrževanju otroških igrišč. Od tod pobuda za projekt, ki je pred vami.

S projektom želimo občinam ponuditi priložnost strokovne obnove javnih igrišč in s tem otrokom možnost do varne igre. Projekt ponuja natančno oceno tveganja in temu primeren predlog ureditve. Pri načrtovanju „reciklaže“ otroških igrišč sta v ospredju kakovost in iznajdljivost, čas in premišljenost. Cilj projekta je izobraževanje tistih, ki igrišča načrtujejo, ter pomoč tistim, ki jih že upravljajo. Javni prostor namenjen igri, bo s pomočjo tega projekta ustrezno prilagojen potrebam otrok ter varnostnim zahtevam, na novo usposobljen kader pa dragocen skrbnik občinskih javnih igrišč. Projekt ponuja natančno oceno tveganja in temu primeren predlog ureditve. Dobro načrtovano igrišče za igro najmlajših, omogoča lažje in boljše vzdrževanje ter s tem večjo varnost.

Avtorja projekta: Zavod za varno igro in društvo Planet Zemlja
Projekt podpirata Varuhinja človekovih pravic in UNICEF Slovenija.

Kontakt
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Nahajate se: Projekti Reigrišče

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.