Oopa! Vse za varno igro

Naj bo vožnja na dopust igra

Se odpravljate na zaslužen dopust? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem imate najverjetneje že popisan nakupovalni listek, pripravljeno domačo lekarno, oprana in zlikana oblačila za vso družino, ki samo čakajo, da jih tik pred zdajci zložite v kovček. In vsekakor bo polovico prtljažnika vzela oprema za otroke – skiro pa kolesa, žoge, igrače za ob vodi in v vodo, družabne igre za primer slabega vremena in še marsikaj. Kaj pa z otroki početi vseh teh nekaj ur vožnje do ciljne destinacije? Nekateri otroci bodo ta čas prespali, drugim boste na tablici ali računalniku vklopili risanko ali igrice. Pa vendar jih lahko zamotite tudi drugače in zraven sodelujete še sami – tudi vam bo čas hitreje minil. V nadaljevanju vam ponujamo nekaj možnosti, kako si vožnjo narediti prijetno.

Ugani pesem

Eden zapoje samo delček melodije kakšne otroške pesmice, ostali pa morajo povedati naslov te pesmice ali jo zapeti. V igri ni zmagovalcev, otroci naj se igrajo, dokler se ne naveličajo.

Mavrica

Otrok se domisli ene barve, npr. rumena, ostali pa morajo najti vsaj en predmet na sebi, v avtu ali okolici, ki je v tej barvi. Potem druga oseba reče drugo barvo in igra se nadaljuje.

Kaj vidim?

Če vaši otroci že poznajo črke, je tale igra primerna zanje. Neko reče: »Vidim nekaj, kar se začne na črko D.« Ostali se ozirajo okoli in ugibajo. Npr. deska, deblo, drevo, … Vse dokler se ne ugane pravilen predmet. Nato naslednja oseba izzove preostale. Igra je primerna za otroke, ki že poznajo črke in glasove.

Knjige z nalepkami

Otroci se hitro zamotijo z nalepkami, ki jih lahko lepijo v album, zvezek ali kar na papir. Pri tem ustvarjajo različne risbe, ki jih lahko dopolnijo s svojim risanjem.

Otroške pesmi in pravljice

Otroci zelo radi poslušajo pesmice ter si zraven prepevajo, za krajšanje časa pa so odlične tudi igrane pravljice v avdio formatu, ki jih lahko poslušate v avtu.

Ugani žival

Eden si zamisli žival, ostali mu postavljajo vprašanja in ugibajo identiteto živali. Oseba, ki si je izmislila žival, odgovarja na vprašanja samo z da ali ne. Igra je primerna že za večino tri ali štiriletnikov, saj že poznajo osnovne karakteristike posamezne živali.

Ne glede na to, za kakšno popestritev vožnje se boste odločili, naj vam hitro mine in naj bo varna. Prijetne počitnice!

Vir fotografije: svetovni splet

Nahajate se: Novice Aktualne novice Naj bo vožnja na dopust igra

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.