Oopa! Vse za varno igro

Varna igrišča Slovenije

Igra je sestavni del življenja, predvsem otroštva. Naloga staršev in varuhov je pomoč med igro ter omogočanje pravic otrok do izražanja, naloga tistih, ki omogočajo igro pa je, da otrokom in uporabnikom aktivnosti zagotovijo čim večjo zaščito zdravja in varnosti pri igri. Prav slednji, lokalne in stanovanjske skupnosti, šole, vrtci, oblikovalci okolja in druge osebe, ki so vključene v oblikovanje prostora za igro in rekreacijo, pa pogosto nimajo zadosti znanja o tem, kaj je treba upoštevati pri načrtovanju in vzdrževanju teh lokacij.

Z našimi strokovnjaki vam pomagamo urediti tovrstne lokacije  iz vseh vidikov:

  • umestitev v prostor,
  • definiranje ustreznih igral oziroma aktivnosti za prosti čas glede na ciljno skupino, katerim bodo aktivnosti namenjene,
  • ocenitev tveganj / koristnih tveganj,
  • strokovni pregled ustreznosti ureditve med izvedbo in pred prvo uporabo.

Ob vsem tem pa upoštevamo varnostne kriterije veljavnih standardov, ki so osnova o dokazu izpolnjevanja varnosti.

Nahajate se: Programi Varna igrišča Slovenije

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.