Oopa! Vse za varno igro

Pomlad je pričela kukati na plan

Pomlad je pričela kukati na plan, na obrazih mimoidočih se rišejo nasmehi, igrišča je zopet napolnilo otroško rajanje, ljudje izkoristijo vsako minuto za »martinčkanje« na soncu, naj si bo ob kavi s prijateljico ali na klopci v parku. Vsekakor se je svet znova prebudil.

Nov veter energije je zavel tudi pri nas, na Zavodu za varno igro. Sveže ideje, novi projekti in delovni zagon se kar kopičijo. Čaka nas kar nekaj izzivom v tem letu, katerih se zelo veselimo in o katerih bomo redno obveščali na naši spletni strani in Facebook strani.

Že sedaj lahko potrdimo redno sodelovanje z Mestno občino Celje, kjer bomo svoje programe, namenjene vrtčevskim in šolskim otrokom, izvajali na drevesni hiši v Mestnem gozdu.

Drevesna hiša je bila v mestnem gozdu postavljena v letu 2015 v sklopu projekta GREEN4GREY, ki ga je vodila Mestna občina Celje v sodelovanju s celjsko enoto Zavoda za gozdove Slovenije. Iz skromne drevesne opazovalnice, kar je bilo njeno izvorno poslanstvo, je prerasla v odprti, univerzalni prostor srečevanja, v katerem se lahko zgodi skoraj vse: od tega, da hiška skoraj čarobno deluje kot magnet in izgovor za individualen, družinski ali skupinski ter šolski obisk narave, do tega, da je postala pravi laboratorij za raziskovanje in prisluškovanje dreves, prostor različnih kreativnih delavnic, zunanjih in notranjih koncertov, pesniških večerov in razstav...Skratka, skupaj z vsemi elementi mestnega gozda je postala znana ne le v Celju, temveč tudi po Sloveniji in v tujini: kot zaželena destinacija v okviru različnih oblik sonaravnega in kulturnega turizma.

Zavod za varno igro bo na drevesni hiši ter na otroškem igrišču poleg drevesne hiše izvajal bralne urice z ustvarjalnimi delavnicami, športne urice za otroke ter iskanje gozdnega zaklada. Podrobne informacije o delavnicah ter točnih terminih bomo pravočasno objavili.

Vabljeni, da z nami stopate novim ciljem naproti!

Nahajate se: Novice Aktualne novice Pomlad je pričela kukati na plan

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.