Oopa! Vse za varno igro

Promocija mesta Celje - otroci otrokom

Celje, 20.06.2017 – Z namenom povečanja promocije mesta Celje, v mesecu juniju devetošolci OŠ Lava snemajo promocijski film, s katerim želijo v mesto privabiti čim več mladih turistov. Projekt z naslovom »Celje, moje mesto – otroci otrokom«, nastaja pod okriljem Zavoda za varno igro, v sodelovanju z OŠ Lava ter sofinanciranjem Mestne občine Celje.

Zavod za varno igro je v preteklih letih nase opozoril z že kar nekaj projekti, med kateri velja izpostaviti projekt Inovativna igralna pot, ki je bil izveden v partnerstvu z islandsko organizacijo Child safety house in sofinanciran iz Sklada norveškega mehanizma. Prav tako je veliko pozornosti dosegla 1. mednarodna konferenca »Varna igra«, kjer so domači in tuji predavatelji sodelujoče izobraževali o standardih za otroška igrala, varnosti na igriščih, koristnih tveganji, s katerimi se otroci srečajo tekom igre ter psihološkemu razvoju otroka.

»V Zavodu za varno igro smo se projekta »Celje, moje mesto – otroci otrokom« lotili tako, da skušamo upoštevati tako pretekla znanja, kot izsledke naših lastnih raziskav ter vse skupaj implementirati v projekt, ki je ustrezen modernemu človeku,« tako direktorica Zavoda za varno igro, Andreja Bednjički. Namen projekta je pustiti otrokovi domišljiji prosto pot in slišati njihove želje ter interese. S projektom želimo mesto Celje promovirati v stilu kratkih video posnetkov. Vsak video posnetek je sneman na drugi lokaciji, in sicer lokaciji v mestu, katero mladi želijo predstaviti turistom iz Slovenije in tujine. Zgodba mladih je rdeča nit celotnega promocijskega filma.

Projekt nastaja po principu od otrok za otroke. Odrasli zgolj postavljamo okvirje, znotraj katerih bosta imeli otroška inovativnost in ustvarjalnost prosto pot. Pričakujemo izdelek, ki bo otroško iskren in neposreden ter bo nagovarjal mlade na način, ki jim je blizu. Otroška medsebojna  komunikacija je drugačna, odrasli se ji lahko le približamo,  obvladati pa je ne moremo. Kam zavija kreativnost mladih filmarjev pa bomo videli ob v končnem izdelku.

Pristop, da mladi s pomočjo sodobnih tehnologij in medijev sami nagovarjajo svoje vrstnike, se nam zdi najbolj iskren in tudi pravilen. Predvidevamo, da bodo to iskrenost in avtentičnost zaznali tudi mladi uporabniki (gledalci) in da lahko zagotovo pričakujemo širšo odmevnost projekta.

S projektom se vsekakor poveča prepoznavnost mesta Celja ne samo v ožji okolici, ampak širom Slovenije. Širši javnosti s projektom pokažemo, da smo drugačni od drugih krajev, saj nam je mar tudi za otroke in mladostnike, ki so v našem primeru tudi ustvarjalci filmskega zapisa in da slišimo njihov glas ter potrebe.

Izvedbo so poleg Mestne občine Celje omogočili še: Alpeks d.o.o., KD Skladi d.o.o., Pišek bar, KLS Ljubno d.d., Prevent & Deloza d.o.o., Inštitut Isera d.o.o., GP - zaključna gradbena dela, Avtomehanika Vaš ter še mnogi drugi, ki se jim na tem mestu zahvaljujemo.

Predstavitev projekta bo v sredo, 28. junija 2017 ob 10. uri v prostorih Info centra Ljudske univerze Celje, Cankarjeva ulica 1, 3000 Celje, od tega dne dalje pa bo posnetek dostopen tudi na Youtube kanalu in na vpogled širši javnosti.

Vir fotografije: svetovni splet

 

Nahajate se: Novice Aktualne novice Promocija mesta Celje - otroci otrokom

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.