Oopa! Vse za varno igro

Gibanje in igra

Igra in raziskovanje (da, oboje je igra) nam omogočata, da delamo stvari, ki nas veselijo, ob tem pa ne jemljemo samo življenje preresno. Samo igra ima ozitiven vpliv tudi na nas.

Namreč, vsebina igre nas preprosto posrka vase, da čas mine kot bi trenil. Igra je najbolj fascinantna oblika zaposlitve in kot odrasli smo lahko neizmerno veseli, če imamo delo, ki izhaja iz naše ljubezni do dejavnosti. Takrat delo postane igra in naš zanos ne pozna meja. Tudi naša vztrajnost za doseganje ciljev je brez omejitev, sposobni smo spreminjati gore v ravnice.

 

Igra je povezana tudi s povečanjem kritičnega mišljenja in spretnosti pri reševanju težav. Med gibanjem je mišljenje avtomatizirano, sprejemamo in obdelujemo veliko količino podatkov ter se nanje primerno odzivamo. S premikanjem telesa razgibavamo tudi naš um. 

 

Otroci, ki se igrajo tako da skačejo, se vrtijo, tekajo, mečejo in lovijo stvari, razvijajo razmišljanje med gibanjem. Zato je pomembno, da na gibanje in potrebo po gibanju gledamo tako, da izboljšuje inovativnost, prožnost, prilagodljivost in trdoživost. Zato, dragi starši, ne pozabite, da tudi ko se otroci lovijo, se prerivajo in ravsajo, to pozitivno vpliva na veliko vidikov njihovega razvoja.

 

Slika vir: internet

 
Nahajate se: Novice Aktualne novice Gibanje in igra

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.