Oopa! Vse za varno igro

Igra s predmeti

Se še spomnite občutkov, ko smo se kot otroci igrali na zemlji? Zemljo smo imeli povsod. V laseh, čevljih, ustih, da ne omenjam kakšna so bila oblačila. Takšna igra je namreč za otrokov razvoj pomembna.

 

Nauči jih kako se lahko umažejo! Ja, tudi to je učenje. Ob igri s predmeti npr. skakanjem čez kamne, sejanjem peska skozi prste, razvijamo kompleksne krogotoke v možganih, ki spodbujajo raziskovanje, učimo se uporabe predmetov ter ob tem ocenjujemo lastno varnost. Prav tako otroci razvijajo tudi ročne spretnosti. Raziskovalci so ugotovili, da roke vplivajo na oblikovanje možgan, jezika in človeške kulture, to pa krepi umski proces.

Zato, dragi starši, ne pozabite dovoliti vašim otrokom, da so umazani. To vam je prvi znak, da se je otrok imel odlično in da je preučeval ali raziskoval lastno varnost in se umsko razvijal. Ne kvarite potrebe otroka s svojo izkrivljeno sliko čistega, urejenega in »lepega« otroka, s katerim se lahko kažete pred prijatelji in znanci – s tem nazaduje otrokov razvoj. Doma imate pralni stroj! Pustite biti otroku otrok.

Slika vir: internet

 
Nahajate se: Novice Aktualne novice Igra s predmeti

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.