Oopa! Vse za varno igro

Domišljijska igra

Pri razvoju otroka igra pomembno vlogo tudi domišljija, katero otrok razvija preko igre pretiravanja. Na ta način spoznava moč uma. Ko so otroci zatopljeni v igro, je njihovo raziskovanje neomejeno. 

Igra, v kateri otroci sami igrajo vloge, definirajo »pravila«, se soočajo z negotovostjo in težavami do katerih lahko privede takšna, nekontrolirana igra. To pa je nujno potrebno za kasnejše obdobje, ko otroci postanejo odrasli. Namreč, eden od pogojev za višji inteligenčni količnik in večjo inteligenco, ima pomembno vlogo tudi v domišljiji. Tok življenja v katerem živimo oziroma bodo naši otroci živeli nujno kliče po inovativni domišljiji. Preko nje lahko izboljšujemo delovne obveznosti, se dobro počutimo tudi v nejasnih situacijah in smo pozitivno motivirani pri iskanju rešitve ter možnosti za izboljšavo. Manj kot imajo otroci na razpolago dovršenih pripomočkov za igro, bolj to koristi njihovemu razvoju. Zavedati se moramo, da nam že samo okolje v katerem živimo nudi nešteto možnosti za igro. Že samo odlomljena veja je lahko odlično bojno orožje proti zlobnim mestnim in gozdnim škratom. 

 

Slika vir: internet

 
Nahajate se: Novice Aktualne novice Domišljijska igra

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.