Oopa! Vse za varno igro

Iskalci svobode

»Že od malih nog smo programirani za razmišljanje, da se skozi življenje pomikamo z malo napora. Spodbujamo kulturo strahopetnih, šibkih in občutljivih ljudi, ki ne znajo držati obljube, ki se izmikajo obveznostim in opustijo svoje ambicije, takoj ko naletijo na najmanjšo težavo. Dobro je, če je težko.

 

Resnična veličina in odkrivanje lastnega genija mora biti težka. Samo tisti, ki so dovolj predani, da se približajo ostrim robovom svojih največjih omejitev, jih bodo presegli.« Ne kritiziram. Samo opažam. Zato z vsem srcem verjamem, da je mogoče najti v naši sodobni družbi vse več osveščenih staršev, ki spodbujajo otroke k samouresničevanju, k iskanju svojih lastnih potencialov. Skratka, staršev, ki ne kradejo otroštva svojim otrokom tako, da jim onemogočajo svobodo pri igri in raziskovanju. Staršev, ki želijo, da njihovi otroci hitro odrastejo, ker bo njim tako lažje. Pa bo res? Potrebno je gledati dolgoročno in ne kratkoročno.

Citat iz knjige Robina Sharme, Ob 5-ih vstani in svet ti bo ležal na dlani

 

Slika vir: splet

 
Nahajate se: Novice Aktualne novice Iskalci svobode

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.