Oopa! Vse za varno igro

Nedoslednost in površnost

Pogosto se v stiski lastniki otroških igrišč obrnejo name, glede ustrezne varnosti igrišč. Zanima jih namreč ali so njihova igrišča varna.

 

Pri formalen pregledu ustrezne vgradnje pred prvo uporabo ali pa samo pri informativnem pregledu, me vedno znova preseneti nedoslednost, površnost in odnos osebja, ki so odgovorni za montažo ali pregled. Iz ocene igral in igrišča na lokaciji ter pogovorov, lahko pogosto zaključim, da je pri zagotavljanju ustrezne varnosti pri izvajalcih le-ta še vedno pogosto neustrezna. Tukaj je namreč izpostavljen odnos do varnosti otrok in odnos do naročnika ter površno in zavajajoče predajanje informacij naročniku. Če je osnova varnosti evropski standard ali druga metoda, nam mora biti popolnoma jasno kaj in kako! Ne izkoriščajte nevednosti lastnikov, vedimo se strokovno in profesionalno. Razumem človeški faktor in da je možno spregledati kakšen detajl. Me pa resno prične skrbeti, ko kljub opozorilom odgovorne osebe ne odreagirajo in odpravijo napake, kar je skrajno neprofesionalno. Takšen vzorec obnašanja pa je žal zelo nalezljiv.

Slika vir: splet

 

 

 

 

 

 

 

 

Nahajate se: Novice Aktualne novice Nedoslednost in površnost

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.