Oopa! Vse za varno igro

Samoumevnost

V mesecu marcu sem nameravala pisati o odličnem sodelovanju in usposabljanju, katerega smo na ZVI imeli o okvirju Erasmus+ projekta (Prenosne bolezni med imigranti v EU) in smo se ga udeležili v času od 2. 3. do 6. 3. 2020.

Ampak o tem kdaj drugič. Zakaj? Ker je tako kot na cel svet, tudi na naše usposabljanje vplivala situacija s korona virusom. Že na poti v Sanliurfo (Turčija) smo dobile informacijo, da se Italijanski partnerji, zaradi stanja v državi in odpovedi letov, usposabljanja ne morejo udeležiti. Me smo imele srečo in smo skupaj v vodilnim partnerjem lahko izvedli planirano usposabljanje. V Slovenijo smo se vrnile 2 dni pred tem, ko se je v medijih pojavila informacija o potniku okuženim s korona virusom, na letu iz Istanbula. 

Ravno v času, ko se je dejansko tudi v Sloveniji ustavil tok življenja, se zamisliš nad samoumevnimi stvarmi na katere do konca preteklega tedna večina od nas ni polagala pretirane pozornosti. Govorim o svobodi gibanja zunaj v naravi, druženju z najbližjimi sorodniki, ... Večina teh »samoumevnih« stvari je brezplačnih. Imeti moraš samo voljo in željo, da skrbiš za svoje zdravje. 

Zato vas na Zavodu za varno igro spodbujamo pri skrbi za vaše zdravje v najožjem krogu družine in posredno tudi širše. Povežite vezi v družini, spoznavajte svoje otroke in partnerja oziroma partnerico. Izkoristite ta čas samo za vas in ob tem skrbite še za vaše zdravje. Veliko vas bo ugotovilo, da lahko preživimo brez pohajkovanja po nakupovalnih centrih in sedenju na kavicah. Povežite primarno celico – družino. Možnosti za ustvarjanje in kreativnost so brez limitov. Pa brez psihoze, prosim.

Kljub vsemu zgoraj napisanemu pa še dodatek za vse zaposlene trenutno v zdravstvu, različnih dostavnih službah, živilskih trgovinah, gradbeništvu in še mnogo kateri panogi, ki danes »normalno« obratujejo, ker enostavno morajo. Kaj vse tvegajo ti ljudje pri svojem delu in kako se jim lahko zakomplicira življenje ni potrebno izgubljati besed. Lahko samo sočustvujemo z njimi in jim z veliko mero pozitivne energije pomagamo skozi to posebno (nenavadno) obdobje, ki ga preživljamo vsi skupaj. Vsak virus mine, tako ali drugače. Tudi sedanji bo in življenje bo spet steklo v stare-nove tirnice, dokler se spet ne pojavi nek novi »virus«… Ostanite zdravi!

Slika vir: splet

 

 

 

 

 

 

 

 

Nahajate se: Novice Aktualne novice Samoumevnost

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.