Oopa! Vse za varno igro

Pomlad kot je še ni bilo

Letošnje leto bo ostalo zaznamovano v zgodovini človeštva kot zelo posebno, turbulentno  in z drastičnimi vplivi na naš vsakdanj. Starejši kot smo, težje nam je sprejeti hitre spremembe, ki so nujno potrebne. Sprašujemo se o njihovi smiselnosti in pomenu.

 

Breme, ki ga imamo odrasli je, da živimo za prihodnost in razmišljamo o preteklosti, pozabljamo pa na dani trenutek, sedanjost. Sedanjost je najpomembnejša in tudi najbolj realen čas! Ali ste vedeli, da so otroci največji mojstri življenja v danem trenutku. Če ste starš ali pa imate v svoji bližini otroke, bodite pozorni na to kako hitro so sprejeli trenutno situacijo. In to je mogoče ravno zaradi tega, ker živijo življenje v sedanjiku. Kot bralec ste verjetno zelo kritični do prebranega. Češ, saj otrok ni odgovoren za streho nad glavo, hrano na mizi in plačilo mesečnih obveznosti. Res je! Stabilnost ustvarjamo odrasli in od nas se pričakuje, da smo resnično odrasli. Kako odrasli smo, nam sedaj to zrcali realnost situacije v kateri smo. Kakšne odločitve so ljudje sprejemali v preteklosti vplivajo na sedanjost. Razlika je dobro planiranje in prava zastavitev realnih ciljev, ki se lahko dosežejo v posameznem gospodinjstvu. Žal pa mnogi podležejo trendom, ki narekujejo življenjske stile, ki jih marsikomu ni možno vzdrževati. Bolj kot je posameznik v harmoniji s svojim notranjim jazom in zna zapolniti svoje lastne vrzeli sam, bolj umirjen postaja. Umirjenost pa vpliva na vse najbližje, moža, ženo, partnerja in tudi na otroka. Ne pričakujte, da bodo zunanji vzgibi polnili vaše vrzeli, pričakovanja in skrite želje. Za to ste odgovorni sami. Ne glede na to koliko ljudi vas obdaja, življenje je samotno potovanje. Vsi zunanji »obiski« so samo popestritev vašemu življenju. So kot pomladanska cvetlica na travniku.

 

Slika vir: svetovni splet

 

 

 

 

 

 

 

 

Nahajate se: Novice Aktualne novice Pomlad kot je še ni bilo

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.