Oopa! Vse za varno igro

Vsakodnevno srečevanje s tveganji

Tveganja so del našega vsakdana. Naše življenje vključuje nenehno izpostavljenost tveganjem in odločanju o sami stopnji tveganja.

 

 

Prečkati cesto, sprejeti novo službo, igrati določen šport, oditi na počitnice, voziti avto, vse vključuje določeno stopnjo tveganja. S prepoznavanjem vseprisotnosti tveganja in potrebo po soočanju  s tveganji, odstranimo velik del morebitnih nezgod in vključujemo možnosti ukrepov in ukrepe, ki jih lahko izvedemo v nekaj sekundah, minutah, dneh ali celo mesecih. Če povzamem na kratko, tvegati pomeni biti človek.
 
Tveganje je tudi nepogrešljivi spremljevalec avanturizma in športa. Če ni tveganja, veliko športnih oziroma avanturističnih aktivnosti in potovanj izgubi primarni čar oziroma tisti pozitivni dražljaj. Samo pomislite kakšen bi bil šport brez fizične aktivnosti? Da si lahko predstavljamo kaj pomeni zmanjševanje tveganj v vsakodnevnem življenju, vidimo pri dogodku po katerem se bo leto 2020 zapisalo v zgodovino. 
 
Nedavno sem prebrala, da se v Ameriki vsako leto poškoduje več kot 400.000 Američanov zaradi poškodb, ki vključuje posteljo, ležišče ali vzglavnik (vir: Statistical Abstract of the United States). Američani so nekako sposobni sami sebe poškodovati v postelji. In še en zanimiv podatek. Skoraj 50.000 Američanov se vsako leto poškoduje s svinčniki, pisali in drugimi pisarniškimi pripomočki. Seznam »čudnih« poškodb se nadaljuje, a ga na tem mestu ne želim izpostavljati. Kako jim to uspeva? V primerjavi s preostalim svetom Amerika ni nič posebej izstopajoča, samo bolje vodijo statistične podatke oziroma obdelujejo, analizirajo in primerjajo vse možne podatke, pomembne in nepomembne. 
 
Ključ uspešnega obvladovanja tveganj v našem življenju je obvladovanje in razumevanje kakšna je sprejemljivost tveganja ter kakšno je minimalno »tvegano okolje«. Dopustno tveganje pa ni nujno, da pomeni tudi sprejemljivo tveganje. 
 
Se nadaljuje…

 

Slika vir: svetovni splet

 

 

 

 

 

 

 

 

Nahajate se: Novice Aktualne novice Vsakodnevno srečevanje s tveganji

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.