top of page
Search
  • Writer's pictureZVI

Izzivi za igro

Na osnovi trendov, da naši otroci vse več časa preživijo statično, ob igranju video igric ter za televizijo, nekateri psihologi trdijo, da so otroci, ki niso izpostavljeni tveganjem precej bolj izpostavljeni različnim fobijam.


Otrok, ki na primer nikoli ni splezal na drevo, je bolj izpostavljen verjetnosti, da bo razvil strah pred višino. Zato je zelo pomembno, da otroci tekom odraščanja razvijajo fizične in kognitivne sposobnosti, ustvarjalnost in samozavest.


Vedno več je proizvajalcev, ki načrtujejo in izdelujejo opremo, pri kateri je v igro vključena večja stopnja tveganja, saj ravno tveganje spodbuja telesne aktivnosti. Takšna igralna oprema je na primer vrvna proga, na kateri otrok potuje z ene točke na drugo malo nad tlemi. Drugo takšno igralo je prostorska mreža, ki omogoča, da otrok spleza više in pri tem ni izpostavljen nevarnosti pri padcu z maksimalne višine, saj je mreža narejena tako, da vmesni nivoji preprečujejo padec direktno na tla. Igrišča, kjer je mogoče zaslediti večjo stopnjo tveganja, so na voljo predvsem v drugih evropskih državah (npr. Nemčija, Norveška in Anglija).


vir fotografije: svetovni splet

4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page