Oopa! Vse za varno igro

Prispevki

Javni natečaj: Ureditev varnega in kreativnega igrišča

Zavod za varno igro je nepridobitna organizacija, preko katere želimo s preventivnimi ukrepi izboljšati stanje igral in igrač ter poskrbeti, da imajo otroci, mladostniki in odrasli na razpolago varne pripomočke za igro. Kot preventivo v zavodu smatramo tudi različne učne in motivacijske aktivnosti, s katerimi spodbujamo učne sposobnosti naše ciljne skupine. Zavod omogoča ustvarjanje in ohranjanje preventivnega osveščanja lastnikov in skrbnikov igral, kakor tudi proizvajalcev in dobaviteljev igral in igrač o varnih igralih in igračah.

Ena od aktivnosti je tudi mednarodno izobraževalna konferenca »VARNA IGRA«, ki bo namenjena lastnikom in odgovornim osebam za varnost igriščih in igralih (ravnatelji, lastniki turističnih objektov, projektanti, montažerji in podobno). Namen konference je dvig osveščenosti in zavedanja pomena varne igre, zato smo se odločili, da pripravimo javni natečaj za izdelavo idejne zasnove obnove igrišča v Celju. K sodelovanju so vabljeni študentje arhitekture in krajinske arhitekture ter vsi tisti, ki znate svojo idejo uresničiti.

Predmet in izhodišča

Predmet javnega natečaja je izdelava idejne zasnove preureditve obstoječega stanja javnega igrišča v Mestni občini Celje.

Pri načrtovanju natečajne rešitve je potrebno upoštevati naslednja izhodišča:

  • kar najbolj ohraniti naravne danosti izbrane lokacije,
  • upoštevati urbanistične in arhitekturne značilnosti lokalnega graditeljstva oziroma značilnosti, ki izhajajo iz specifičnih reliefnih, klimatskih, ekoloških in kulturnih značilnosti krajine,
  • veljavne evropske standarde na področju igre na zunanjih igralih,
  • zagotovitev varnega dostopa za otroke, starše in skrbnike otrok,
  • zagotoviti najboljšo izrabo površine za postavitev igral in igralnih površin, ki naj spodbujajo psihosocialni in motorični razvoj otrok,
  • integracijo individuuma v socialno okolje z namenom učenja kulture, komunikacije, odnosa do narave

Lokacija

Lokacija prenove obstoječega igrišča se nahaja ob Cesti na Dobrovo, parc.št. 946/3, k.o. 1074 – Spodnja Hudinja, do celote (1/1). Ogled lokacije je potrebno predhodno najaviti Zavodu za varno igro, in sicer pisno preko e-naslova: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Program

Namen javnega natečaja in izdelave idejne zasnove preureditve obstoječega stanja igrišča je spodbuda za spoznavanje in soočanje z obstoječimi standardi, ki so podlaga za sprejem novih standardov s področja zagotavljanje varne igre. Ob tem pa tudi praktično spoznavanje otrokovih potreb po kreativni igri, ki je prežeta z določenimi stopnjami koristnega tveganja.

Oddaja idejne zasnove

Idejno zasnovo oddajte v M100 s skicami in z detajli maksimalne igralne višine na igralih ter varnostno področje okoli posameznega igrala. Zadnji rok za oddajo idejne zasnove je do 15. Junija 2013.

Vaše idejne projekte lahko pošljete na naslov:
ZAVOD ZA VARNO IGRO
Levec 56A
3301 PETROVČE
s pripisom: »javni natečaj«

Prijava na natečaj mora vsebovati izdelano idejno zasnovo preureditve obstoječega stanja v M100 s skicami in brez detajlov in podatke o avtorju (ime in priimek, naslov, elektronski naslov, telefonska številka in davčna številka).

Med prejetimi rešitvami bomo izbrali najboljšo, za katero bo avtor prejel denarno nagrado (200 EUR) in možnost predstavitve idejne zasnove na mednarodni konferenci »VARNA IGRA«, ki se bo odvijala 24. in 25. septembra 2013 v Celju. Drugo in tretjeuvrščeni pa bosta prejela brezplačen vstop na konferenco.

Nagrajenca bomo objavili na spletni strani http://www.oopa.si/novosti najkasneje do 20. avgusta 2013.

Ocenjevalna komisija:
Andreja Bednjički, certificirana TÜV izvedenka za nadzor igral in igrišč
Dušanka Janša, psihoterapevtinja – hipnoterapevtinja
Matjaž Gril, univ.dipl.ing.arh.

Nagrajenec bo obveščen na naslov, ki ga boste posredovali, v roku največ 30 dni od izbora. Za vsa vprašanja lahko pišete na spletni naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Situacija lokacije

oopa-situacija

 

Nahajate se:

Kontaktirajte nas

Pišite nam
info@oopa.si

Obiščite nas tudi na:

fb-logotwitter-logo

Pravno obvestilo

Dokumenti, objavljeni na spletnem mestu so lahko reproducirani le v nekomercialne namene. Reproducirani dokumenti in vsebine morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati. Zavod za varno igro se bo trudil, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na tem spletnem mestu, vendar ne prevzema nobenih garancij o njihovi točnosti. Uporabniki vse objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Zavod, niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Copyright © Zavod za varno igro. Vse pravice pridržane.