top of page
Planetu Zemlja prijazna občina

Zavod za varno igro je sodeloval z društvom Planet Zemlja kot strokovni sodelavec pri natečaju "Planetu Zemlja prijazna občina". 

Sodelovanje občinam poleg naziva Planetu zemlja prijazna občina, prinaša tudi kopico priložnosti, stikov in idej za boljši juti občank in občanov. Pomen in poslanstvo projekta je povezovanje lokalnih skupnosti s stroko, ki nakazuje vprašanja in ponuja odgovore. Večkratno sodelovanje občine, pa prinese tudi podrobnejšo analizo stanja na področju, ki jih natečaj raziskuje.

natečaj so pripravili strokovnjaki Direktorata za kmetijstvo Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Zavod za gozdove RS, Zavod za varstvo narave, Gospodarsko razstavišče Ljubljana, Gradbeni inštitut ZRMK, zavod za varno igro, Visoka šola za trajnostni turizem ERUDIO, društvo Morigenos, Zavod za gradbeništvo Slovenije, Inštitut WCYCLE in društvo Planet Zemlja.

Zavod za varno igro je kot sodeloval pri projektu kot strokovni sodelavec pri področju raziskave "Urbano okolje" in je opravljal analizo izpolnjenih vprašalnikov, ki obravnavajo otroška igrišča, ki so v lasti občin.

Pri natečaju so bile občine razdeljene v 5 kategorij, glede na število prebivalcev. Projekt pa je tudi pomembno prispeval k ustvarjanju slike prilagajanja lokalnih skupnosti na spremembe, tako na ekološkem, kot tudi na ekonomskem področju. Obe področji namreč pomembno vplivata na kvaliteto bivanja občank in občanov, sta povezani in soodvisni.

Več o projektu si lahko preberete tukaj.

DPZ logo.jpg
bottom of page